Är hudbyten tillåtna i League of Legends?

Det råder viss osäkerhet kring hur man ändrar en champions skin i League of Legends. I grund och botten är det att ändra visuella element i spelet som till synes kan kontrollera resultatet av en match. Riot tenderar att tillåta hudförändringar som inte påverkar spelet. Det finns dock fall där de kan ta bort ditt konto.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om att ändra din hud i LoL och hur det kan få ditt konto förbjudet.

Vad är anpassade skins och hur får jag dem?

Riot Games, utvecklaren och distributören av League of Legends, släpper rutinmässigt skins så att spelare kan anpassa sina karaktärer för en mer interaktiv spelupplevelse.

Skins kan ändra karaktärernas visuella utseende utöver att ändra röstskådespel, karaktär och medföljande animationer.

Att tillåta skin-ändringar är också ett sätt för Riot att tjäna mer pengar på spelet. Några populära skin-linjer som designats och släppts av Riot är PROJECT och Spirit Blossom.

Eftersom officiella skins från Riot kostar en del pengar, använder många spelare också programvarusystem från tredje part för att klä sina karaktärer i mer unika skins. Dessa program gör det möjligt för spelare att skapa mer unika visuella förändringar som går utöver vad Riot distribuerar. Reglerna för tredjeparts skin changers blir dock mindre definierade, vilket resulterar i osäkerhet om ditt konto kan bli förbjudet.

Kan jag bli avstängd för att ha använt en hudbytare?

I allmänhet är svaret nej. De skin changers som Riot har släppt är helt acceptabla. Att använda dem garanterar inte åtgärder för att förbjuda ditt konto. Dessutom utgör användning av programvara från tredje part normalt inte ett hot mot att förbjuda ditt konto. För det mesta gäller hudförändringar bara för dina enheter, vilket innebär att din hudförändring bara är synlig för dig. Motståndare kan inte se de ändringar du gjort och påverkar därför inte dem.

Att använda programvara från tredje part är knepigt. Du bör se till att du använder en pålitlig tjänst eftersom det kan göra mer skada än nytta att använda en hudförändring från ett riskabelt program.

Det enda fallet där ett League of Legends-konto kan bli förbjudet från skin changers är genom att använda ett tredjepartssystem som justerar en karaktärs förmågor. Riot övervakar ofta matcher och bannar användare som implementerar orättvisa fördelar.

Att använda tredje part för att i slutändan få officiella skins från Riot är dessutom skäl för att bli bannlyst. Detta är i princip att stjäla pengar från företaget, och det är inte acceptabelt för fortsatt användning.

Om du vill använda en programvara från tredje part säger Riots officiella inställning att du ska gå på egen risk. Även om det kanske inte leder till att du får ett förbjudet konto, bör du se till att du håller dig till ett program som bara ändrar synligheten på din enhet ensam utan att ge dig en orättvis fördel.

Vilka är några av de mest populära Skin Changers?

Det finns många älskade skins för olika Champions. Med mer än 160 i spelet har varje karaktär minst en alternativ skin för att förbättra spelarnas upplevelse. Några av de mest sålda officiella skinnen från Riot inkluderar:

  • Elementalist Lux
  • PROJEKT: Vayne
  • PROJEKT: Leona
  • Lönnmördare Master Yi
  • Vitmagiker Veiggar

Det finns många andra karaktärer och Champions som spelarna älskar. Det kan vara svårt att avgöra vilka hudbyten som är mest populära eftersom försäljningssiffrorna inte återspeglar inspiration från fan art eller de konversationer som äger rum i onlineforum.

Vissa tredjepartsprogram kan ta dina anpassningar ännu längre. Du kan använda applikationer som t.ex:

  • KillerSkins
  • Verktyg för ligaprofil
  • Mod Skin LoL

Många av dessa applikationer stöds inte av Riot Games. Som ett resultat bör du göra lite forskning innan du laddar ner verktygen. Se till att de är säkra att använda och inte kommer att införa några ändringar i ditt League of Legends-spel.

Eftersom det inte finns några godkännanden från speltillverkare, fortsätt med försiktighet eftersom det alltid finns en risk att Riot förbjuder ditt konto.

Slutsatsen

Riot Games, skaparna och distributörerna av League of Legends, tillåter hudbyten, inklusive hudbyten från tredje part. De tillåter dock inte ändringar som påverkar resultatet av spelet. Allt som kan ge en spelare en orättvis fördel riskerar att Riot förbjuder den spelarens konto. Därför rekommenderar skaparna av LoL starkt att spelare som använder dessa program går försiktigt fram, eftersom inofficiell programvara kan vara oförutsägbar.