Förnyelse av rankningssystemet: En titt på 2023 års förändringar

Rankade matcher är en av anledningarna till att LoL-spelare fortsätter att komma tillbaka till spelet efter så många år. För närvarande är vi på säsong 13, och Riot har beslutat att förnya rankningssystemet som aldrig förr.

Riot har gjort en stor insats för att skapa ett roligt och engagerande rankat system i sina spel, särskilt Valorant och League of Legends. Även om dessa system är långt ifrån perfekta, är de närmare att bli mer stabila och tilltalande för nya och befintliga spelare.

2023 har gett oss en enorm lista över förändringar för LoLs säsong 13, så låt oss dyka rakt in i artikeln för att upptäcka vad det här spelet har att erbjuda.

Senaste ändringar av rankningssystemet i 2023

Den mest avgörande förändringen som Riot Games meddelade är att den rankade säsongen för 2023 skulle delas upp i två. Traditionellt varade varje säsong under hela året, så detta är överlägset den största förändringen i systemet.

På grund av uppdelningen kommer spelarna att få sina ranker återställda när de når slutet av den första perioden. Den första uppdelningen förväntas ta slut den 17 juli 2023, med den andra uppdelningen direkt efter det.

Enligt Riot kom denna förändring av många anledningar, särskilt för att laget ville att spelarna skulle spåra sina framsteg bättre och tjäna fler belöningar.

Låt oss titta på andra förändringar som kom med Split 1 i det rankade systemet 2023:

  • Spelare kan få "rankade belöningar" när de klättrar. I huvudsak tjänar du "Split Points" varje gång du vinner eller förlorar.
  • Du kan tjäna "Ranked Skin" för den första spliten oavsett vilken rang du för närvarande befinner dig i, även om du kanske måste betala fler splitpoäng beroende på var du hamnade.
  • Spelare behöver bara spela en "bäst av tre" kampanjserie, vilket är bättre än den befintliga "bäst av fem" serien.
  • Karriärstatistiken för alla spelare har återställts för den nya säsongen.
  • Matchmaking-kriterier använder inte längre synlig rank som en faktor.

Det är ungefär allt du behöver veta om Split 1 av den här nya LoL-säsongen!

Kommande förändringar för säsongens Split 2

Här är när saker blir spännande. Split 2 kommer med massor av nya förändringar för spelare.

I det här fallet ville Riot hjälpa spelare med högre skicklighetsnivåer att enkelt nå sina önskade rangordningar, eftersom många av dem fastnar i de lägre ELO: erna. I ett försök att göra det, här är vad teamet förberedde för den kommande splittringen:

Smaragd nivå

Den nya nivån är överlägset den mest överraskande förändringen i rankningssystemet. Emerald ranks introducerades först i Wild Rift, LoL: s mobilversion. Riot Games har dock nu tagit med denna nivå till PC-versionen också, vilket säkert kommer att förändra hur människor klättrar i rankningen.

LoL: s nya Emerald-rankning kommer att placeras mellan Platinum och Diamond, vilket gör att de nu är ELO: er i mellannivå. Detta kommer att hjälpa spelare i lägre led att ha en bättre chans att gå upp.

Placeringsmatcher

Den andra stora förändringen vi har är i placeringsmatcher. Traditionellt måste du spela 10 placeringsmatcher innan du får en rank tilldelad. Nu kommer spelarna bara att behöva spela fem; det är hälften av vad du behövde göra tidigare!

Det här är något som kommer att spara mycket tid för spelarna och hjälpa dem att klättra snabbare, så vi förväntar oss att den här förändringen kommer att tas emot positivt.

Kampanjserie

Slutligen har vi förändringar i kampanjserien (och detta är en enorm förändring). I Split 1 skulle du bara ha en "bäst av tre" befordringsserie, vilket redan var lägre än det traditionella "bäst av fem" -systemet.

Från Split 2 och framåt kommer det inte att finnas några befordringsserier längre, eftersom Riot tar bort dem. Detta innebär att när du når ett visst LP-belopp kommer du automatiskt att nå nästa rang.

Det här är något som kommer att ta en bit tid från dina händer, eftersom du inte behöver oroa dig för att vinna eller förlora din befordran. Kampanjer har alltid varit ett frustrerande system för de flesta spelare, så att få dem bort verkar vara det mest lämpliga valet av Riot.

Bottom Line - Få ut det mesta av dina LoL Rankeds!

Riot syftar till att ta itu med olika frågor genom dessa drastiska förändringar i det rankade systemet, särskilt:

  • Färdighetsnivåer som inte matchar spelarens nuvarande rankning
  • Den svåra övergången mellan Platinum och Diamond
  • Hög grad av frustration bland spelare som förlorar sina befordringar
  • Det tar för lång tid att avsluta dina placeringsmatcher

Split 2 av säsongen 2023 börjar snart, och du måste förbereda dig för alla förändringar som kommer med den. Om du till exempel inte vill ta itu med dina placeringar kan du använda Boost Royals boostingtjänster för att ranka upp ditt konto och starta den nya spliten i din önskade rank!