Hur viktiga är drakar i League of Legends?

Drakar eller Drakes, som de ibland kallas i League of Legends, har blivit allt viktigare med åren.

Under de första säsongerna av spelet fick spelarna bara guld om de dödade en drake. Även om det var en intressant belöning, gjorde det inte att det var värt att ta risken att konfrontera draken.

Tidiga typer av drakar i League of Legends

Under säsongen 2016 började dödandet av drakar ge spelarna olika power-ups. Under de första säsongerna introducerades de olika kategorierna av drakar. De infernaliska, moln-, bergs- och havsdrakarna var de första klassificeringarna som dök upp. Spelarna kunde se skillnaden genom färgen på de drakar som dök upp.

De traditionella draktyperna och deras Power-Ups

Från och med säsongen 2020 lades den äldre draken till i den tidigare listan över drakar i spelet. Den äldre draken blev den svåraste att ta ner, främst för att den automatiskt skulle avrätta spelare med mindre än 20% hälsa. Här är en lista över de powerups som tillhandahålls av varje drake efter att de har dödats.

Infernal: Attacker och förmågor utlöser en explosion som orsakar skada på spelarna i det omgivande området.

Moln: Ger en permanent hastighetsbuffert och långsammare nedkylningstider, plus extra förmågor.

Berg: Ger en sköld som återställer sig själv när spelaren inte är i strid.

Hav: Orsakar hälsoskador på fiender samtidigt som den återställer hälsa och mana för det team som besegrade den.

Var finns drakarna?

Vanligtvis befinner sig drakarna i sin håla, som ligger i den nedre halvan av kartan. I den uppdaterade versionen av spelet kan kartans topografi ändras beroende på vilken typ av drake som leker. Det är tänkt att lägga till en svårighetsgrad som varje lag bör ta hänsyn till för att väga värdet av att försöka dräpa draken.

Drakar påverkar spelets karta

Som tidigare nämnts kommer den typ av drake som för närvarande har lekt att ändra spelets karta. Vissa element är avsedda att ändra synligheten, medan andra kan ge vissa boostar medan en viss draktyp är aktiv. När detta ändras kan dessa element påverka spelaren på olika sätt.

Med tanke på allt detta är det tydligt att drakar i den nuvarande versionen av League of Legends har en enorm inverkan på spelet. En som går långt utöver att bara bestämma sig för att möta dem för att tjäna powerups. Vissa situationer kan uppstå i spelet där ett specifikt lag kan besluta att gå efter draken för att ändra terrängen, inte bara för att få powerups.

Hur ofta dyker drakar upp?

I de flesta fall kommer dessa drakar att återuppstå i cirka 5 minuters intervall. Det som är bra med förändringarna på kartan är att när spelare börjar upptäcka dessa kan de associera dem med en ny drake. När det har fastställts kan teamet bestämma hur de ska gå vidare.

Oftast kan en enskild spelare inte besegra dessa drakar. Det betyder att teamet måste ta fram en strategi i farten för att se om det är värt att attackera draken vid en viss tidpunkt. Samtidigt som man måste hantera de olika saker som händer i matchen också.

Power-Ups som drakarna tillhandahåller är väsentliga för spelet

Betydelsen av drakar i LoL har helt förändrats under de senaste säsongerna. När de bara var ett uppdrag som gav lite extra guld var de ett intressant element som kunde göra spelet roligt. Vid den tiden hade de dock ännu inte helt införlivats i spelets strategielement.

För närvarande ger drakarna inte bara mycket användbara power-ups till teamet. Att döda den äldsta draken är i princip en garanti för att laget vinner. Att ha fasta strategier för hur man attackerar de olika typerna av drakar som dyker upp under spelets gång skulle kunna vara en stor hjälp för att garantera några fler segrar.

Avslutande tankar

Drakar är en massiv del av spelet i den nuvarande versionen av League of Legends. Spelare måste kraftfullt införliva strategier för att dräpa drakar samtidigt som de är vaksamma på andra spelelement.

Eftersom drakarnas betydelse ökade, lade det till ett lager av komplexitet i spelet. Drakar kommer sannolikt att förbli en viktig del av LoL när de nya säsongerna av franchisen anländer.