League of Legends nya MMR-system år 2024

Förnyelse av rankningssystemet

League of Legends är redo för en betydande översyn av sitt Matchmaking Rating-system (MMR) under 2024, i syfte att ta itu med långvariga problem i den rankade matchmaking-upplevelsen. Riot Games planerar att implementera ett nytt, egenutvecklat system i början av året, följt av en potentiell övergång till ett mer sofistikerat system, TrueSkill 2, senare under året.

Att ta itu med utmaningarna med "ELO Hell"

Ett av de främsta målen med det nya MMR-systemet är att bekämpa problemet med "ELO hell", ett tillstånd där spelare får väldigt lite LP för vinster och förlorar en betydande mängd för nederlag. Denna situation har ofta lett till frustration bland spelarna och vissa har till och med skapat smurfkonton för att undkomma dessa matchmaking-fallgropar.

Det nya proprietära systemet och TrueSkill 2

Riots nya system syftar till att ge en mer exakt och rättvis bedömning av en spelares skicklighetsnivå, vilket gör att den rankade klättringen känns mer tillfredsställande och värdefull. Införandet av TrueSkill 2, ett system som utvecklats av Microsoft för lagorienterade spel, övervägs för dess potential att förbättra matchmakingens noggrannhet. Implementeringen i League of Legends innebär dock utmaningar, eftersom det delvis förlitar sig på statistik som KDA, som kanske inte korrekt återspeglar en spelares bidrag i alla roller och situationer.

Potentiell påverkan på spelare

  1. Förbättra din MMR: Det nya systemet kan ge en mer transparent och belönande väg för spelare som vill öka sin MMR och klättra på rankningsstegen.
  2. Dynamiken i SoloQ-rankingen: Förändringar i MMR-systemet kommer sannolikt att ha en betydande inverkan på dynamiken i soloQ-rankingen, vilket kan leda till en mer balanserad och konkurrenskraftig miljö.
  3. Bli bättre på League: Översynen kan uppmuntra spelare att bli bättre på League, eftersom det nya systemet lovar att mer exakt återspegla deras skicklighetsnivå och framsteg.

Slutsats

De kommande förändringarna av MMR-systemet i League of Legends representerar ett betydande steg mot att ta itu med några av de långvariga problemen i rankad matchmaking. Genom att tillhandahålla ett rättvisare och mer balanserat system syftar Riot Games till att förbättra tävlingsupplevelsen för spelare på alla skicklighetsnivåer.