LS' koreanska konton förbjudna: En djupdykning

Nick "LS" De Cesare, en populär figur i League of Legends-samhället, har nyligen mött en serie förbud som har lämnat både fans och kritiker förbryllade. Han har inte bara blivit avstängd två gånger på Twitch, utan han har också fått fem av sina konton avstängda i Korea. Den här artikeln syftar till att belysa dessa incidenter och de konsekvenser de har för LS och den bredare spelgemenskapen.

De koreanska kontoförbuden

LS avslöjade nyligen att tre av hans konton var förbjudna i Korea. Förbudet var ursprungligen förvirrande för honom, eftersom det första kontot som förbjöds var xyzls4, som inte hade använt några kartskinnförändringar. Riot Korea klargjorde emellertid senare att förbuden berodde på användningen av anpassade kartskinn, vilket strider mot deras regler.

LS:s svar

I ett uttalande erkände LS sitt misstag och uppgav att han hade antagit att reglerna för anpassade skins var desamma i olika regioner. Han uttryckte hopp om att hans konton xyzls3 och xyzls4 skulle bli avbannade, eftersom de inte hade använt några anpassade skins.

Riot Koreas strikta regler

LS påpekade att Riot Korea har strängare regler jämfört med Riot EU/NA när det gäller anpassade skins. Detta belyser vikten av att förstå regionala skillnader i spelregler och förordningar.

Twitch-förbuden

LS har också mött avstängningar på Twitch, den senaste var för livevisning av en LEC-sändning, vilket ledde till en DMCA-strejk. År 2018 förbjöds han på grund av rasistiskt skräppost i sin Twitch-chatt under live-rundor. Båda incidenterna ledde till debatter om plattformsansvar och innehållsrättigheter.

LS:s syn på Twitch-förbud

Efter varje Twitch-förbud tog LS till sociala medier för att klargöra situationen. År 2018 uttryckte han förvirring och besvikelse och uppgav att han inte var säker på hur han skulle känna för förbudet. Däremot hävdes det senaste Twitch-förbudet inom en timme, vilket gjorde att han kunde återuppta sin livevisning av LEC-slutspelet.

Nyfiken på att lära dig mer? Kolla in vår artikel där vi diskuterar den oväntade avstängningen av Jankos, som senare har blivit av med avstängningen!

Slutsats

LS:s flera förbud fungerar som ett varnande exempel för både spelare och streamare. De understryker behovet av en grundlig förståelse av plattformar och regionala regler för att undvika oavsiktliga överträdelser. När LS navigerar genom dessa utmaningar erbjuder hans erfarenheter värdefulla lärdomar om komplexiteten i onlinespel och innehållsskapande.