Project F: Vad vi hittills vet om Riot Games senaste satsning

Riot Games, utvecklaren bakom det omåttligt populära MOBA-spelet (Multiplayer Online Battle Arena) League of Legends, är ökända för sin hemlighetsfulla natur när det gäller kommande projekt. Ett sådant mysterium som har fascinerat spelvärlden under en tid nu är Project F. Även om mycket av projektet fortfarande är hemligt, är det här vad vi vet så här långt.

Konceptet för Project F

Project F tillkännagavs först under 10-årsjubileet av Riot Pls, mitt bland avslöjandet av flera andra spel från Riot Games, som Legends of Runeterra, Teamfight Tactics Mobile och League of Legends: Wild Rift. Vid den tidpunkten visades Project F bara kortfattat och Riot Games undvek särskilt en längre diskussion om det i sin tillkännagivningsvideo.

För närvarande spekuleras det i att Project F är ett action-RPG (Role Playing Game) med en dungeon crawler-upplevelse för flera spelare, i likhet med spel som Diablo och Genshin Impact. Detta skulle vara en ny genre för Riot Games att utforska och bredda League of Legends universum ytterligare. Riot har beskrivit spelet som "ett projekt som utforskar möjligheterna att färdas genom Runeterras värld med dina vänner".

Utveckling och lanseringsdatum

När det gäller utvecklingsstatus har projektet varit i arbete i nästan fyra år. Trots detta finns det fortfarande inget officiellt lanseringsdatum, och spelgemenskapen har inte fått några betydande officiella uppdateringar om spelet. Med detta sagt vet vi att spelet fortfarande arbetades med från och med 2022, vilket bekräftar att Riot Games fortsätter att investera resurser i projektet.

Projekt F-spel

Även om det är oklart exakt hur spelet i Project F kommer att se ut, har det spekulerats baserat på små ledtrådar och spelgemenskapens förväntningar. Spelet förväntas innehålla grafik i toppklass medan man utforskar de olika regionerna i Runeterra. Ett kort klipp som släpptes av Riot Games visade karaktärerna Blitzcrank och Ezreal som slogs mot mobbar, vilket antyder att spelarna kan få chansen att välja karaktärer från League-universumet och kasta sig in i spelet med dem.

Varje mästare eller karaktär kommer sannolikt att ha unika förmågor och specialeffekter. Det är också känt att spelet kommer att innehålla olika klasser, eventuellt uppdelade på liknande sätt som i MOBA-versionen, med Tanks, Mages, Fighters, Slayers och Controllers. Greg Street, tidigare EP för MMO-projektet på Riot Games, har också nämnt att det kommer att finnas raider, en funktion som är vanlig i spel i samma genre.

Karaktärer och regioner i Project F

Mästare som setts i teasern, som Blitzcrank och Ezreal, förväntas dyka upp i spelet. Dessutom är det troligt att Riot kommer att inkludera några av de mest populära League-mästarna som Lux, Akali, Yasuo och många fler. Det finns dock fortfarande ingen bekräftelse på hur många och vilka karaktärer som kommer att inkluderas i spelet.

Med tanke på att League-universumet är baserat på Runeterra kan spelarna förvänta sig att utforska olika regioner i Project F. Dessa regioner inkluderar Bandle City, Bilgewater, Demacia, Ionia, Ixtal, Noxus, Piltover, Shadow Isles, Shurima, Targon, The Freljord och Zaun. The Void kan dock komma att saknas eftersom det tekniskt sett är en otillgänglig plats i League-universumet, men vem vet, den kan komma att implementeras som en specialkarta.

Sammanfattningsvis ser Project F ut att bli ett spännande tillskott till Riot Games lista, som lovar ett nytt sätt att uppleva League of Legends-universumet. Medan vi ivrigt väntar på fler uppdateringar om det här projektet är en sak säker: Riot Games fortsätter att förnya sig och tänja på gränserna inom spelindustrin.

Ansvarsfriskrivning

Denna information är uppdaterad i juni 2023. För de senaste uppdateringarna, se till att kolla Riot Games officiella tillkännagivanden eller betrodda källor för spelnyheter.